Fővárosi Örmény Önkormányzat

Egzotikus koncert – örmény, mongol és perzsa ritmusok

Különleges estére várunk június 22-én, pénteken 18.00 órától mindenkit, aki rajong az autentikus zenéért, a Group Duduk kaukázusi muzsikájáért, valamint kíváncsi a Mongóliából érkezett és nemzetközi hírű Sedaa Együttes élő koncertjére. Az ősi ritmikus zeneszámok utazásra késztetik a hallgatót.

Az Örményországból származó duduk hagyományos duplanádas fafúvós hangszer, az örmény zene elengedhetetlen része. Változatai elterjedtek a Kaukázus, a Közel-Kelet és Közép-Ázsia egyes részein is. Számos alkalommal hallhattuk összetéveszthetetlen hangját hollywoodi filmekben is (így a Gladiátor elején). Az autentikus hangszer kiváló minőségű sárgabarackfából készül Örményországban. 2008-ban az UNESCO az örmény dudukot és annak hangját felvette a Szellemi Kulturális Örökség listájára. Juhász Endre és a Group Duduk csapata, ezzel a különleges hangszerrel és a hasonlóképpen fantasztikus zurnával kápráztatja el közönségét.

Sedaa perzsául „hangot” jelent, ez esetben összeköti a hagyományos mongol zenét a keleti irányzattal, ami összességében rendkívüli és lenyűgöző hangzást nyújt. Az énekesek, Nasaa Nasanjargal és Naraa Naranbaatar, valamint a virtuóz Ganzorig Davaakhuu, illetve az iráni Multi-instrumentalista Omid Bahadori egzotikus világba, a keleti és a mongol sztyeppe közé repíti játékával közönségét.

A Sedaa Együttes Kína, Kolumbia, Üzbegisztán, Németország, Hollandia, Finnország, Ukrajna és Olaszország után Magyarországon lép fel, ennek egyik állomása a Fővárosi Örmény Önkormányzat.

 Helyszín: Budapest V. Akadémia utca 1. 1. emeleti Színházterem

A belépés ingyenes!

Együttműködő partner: Mongólia Magyarországi Nagykövetsége

Kedvcsinálónak a Group Duduk kaukázusi muzsikája

A Seeda együttes egyik csodás előadása