Fővárosi Örmény Önkormányzat

Megújult az Orlay utcai Örmény Katolikus Templom egyik épületrésze

XXI. Rafael Péter Minászján örmény katolikus pátriárka és Erdő Péter római katolikus bíboros szentelte meg és adta át az Orlay utcai Örmény Katolikus Templom felújított épületrészét.

A Budapesti Örmény Katolikus Lelkészség tetőterének felújítása és beépítése aMiniszterelnökség Hungary Helps Programja keretében 2018-ban elnyert támogatás, valamint Őboldogsága XXI. Rafael Péter Minászján, az örmény katolikusok kilikiai házának katolikosz-pátriárkája személyes támogatásának köszönhetően, Kruppa Gábor Ybl-díjas építész tervei alapján valósult meg.

A átadóünnepségen a pátriárka kitüntette Zakariás Diránt, a lelkészség gondnokát, valamint Azbej Tristan államtitkárt valamint Kiss Bertalant, a miniszterelnökség külkapcsolati főosztályvezetőjét és Fülöp Ákos plébániai kormányzót.

Képeink az épületszentelésen és az azt követő liturgián készültek. Őboldogsága XXI. Rafael Péter Minaszján az ünnepséget megelőzően kitüntetést adott át a Karmelita Kolostorban Orbán Viktor miniszterelnöknek, a világ keresztényeinek és keresztény értékeinek védelmében kifejtett tevékenységéért.

Az Országgyűlés Örmény Nemzetiségi Szószólói Kabinet hozzájárulásával. Fotók: Diramerján Artin