Fővárosi Örmény Önkormányzat

Örmény Nemzetiségi Választások

Magyarországon a több mint négy évtizedes pártállami időszak után 1990 márciusában és áprilisában rendezték meg az első szabad, többpárti parlamenti választásokat. Azóta hazánkban újra nyomon követhető a nemzetiségi politika, illetve a választók élhetnek azon jogukkal, hogy nemzetiségi hovatartozásukat illetően leadják voksukat az általuk preferált nemzetiségi civilszervezet képviselőjelöltjeire.

Becsüljük meg a szabad véleménynyilvánításnak eme formáját és menjünk el szavazni 2019 őszén! Szavazzunk a települési önkormányzatok, de emellett az örmény nemzetiségi önkormányzatok összetételéről is! Ön mindezt megteheti kényelmesen egy szavazókörben, ha előzőleg már regisztrált.

Regisztrációs kérelmét pár perc alatt benyújthatja a Nemzeti Választási Iroda online felületén, vagy személyesen és levélben is, a magyarországi lakcíme szerinti helyi választási irodában.

A kérelem választásoktól függetlenül, folyamatosan töröltethető, vagy benyújtható. Ha Ön már regisztrált nemzetiségi választópolgárként, az minden választásra érvényes.

Hasznos linkek:

Erre a linkre kattintva informálódhat: http://www.valasztas.hu/nemzetisegi-nevjegyzekbe-vetel-iranti-kerelem-benyujtasanak-szabalyai

Erre a linkre kattintva regisztrálhat a hivatalos felületen: https://kerelem.valasztas.hu/vareg/MagyarCimKerelemInditasa.xhtml

Az ön lakcíme szerinti választási irodát megtalálja ezen a linken: http://www.valasztas.hu/valasztasi-szervek

http://www.valasztas.hu/valasztasi-bizottsagok-es-valasztasi-irodak