Fővárosi Örmény Önkormányzat

Tragikus baleset történt az örmény fővárosban

Már öt halottja van az örmény főváros, Jereván egyik bevásárlóközpontjában történt robbanásnak, amelyben mintegy hatvan ember megsérült vasárnap.

A robbanás átszakította a központ egyik raktárépületének tetejét, a létesítmény más részei összeomlottak, több tucat ember megsérült. A hatóságok hétfői beszámolója szerint mintegy 25 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván. A mentők úgy vélik, még lehetnek emberek a romok alatt.

A robbanás miatt több épület megrongálódott. A tűz keltette füstfelhő belepte a levegőt a főváros felett, a környékbeli járművekre por és törmelék rakódott. A tűzoltók vasárnap kora este is küzdöttek még a lángokkal. A helyszín a városközponton kívül található – mondta a dpa német hírügynökségnek egy helyi riporter. Hozzátette, hogy a robbanást valószínűleg a nem megfelelően tárolt tűzijátékok okozták.

A dél-kaukázusi Örményország a világ egyik legszegényebb országa. Gyakori a biztonsági előírások megsértése. A történtekkel párhuzamosan bombariadó volt a jereváni metróban, a közlekedési vállalat minden állomásán elkezdték kimenekíteni az utasokat és a személyzetet – közölte vasárnap újságírókkal Tatyevik Hacsatrján, a metróvállalat főtitkára.

forrás: DPA