Fővárosi Örmény Önkormányzat

06.25 I Női lelkek tánca – táncszínház 50 percben

A Fővárosi Örmény Önkormányzat és az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház szeretettel meghív a társulat legújabb színházi bemutatójára, amelynek címe: Női lélek tánca.

Az előadás középpontban a NŐ, a női lélek áll. A társulat ezúttal professzionális tánccal fejezi ki az érzelmeket, a női szeszélyt, szenvedélyt, szerelmet, harcokat, gyengédséget…A test játékán keresztül a művészek olyan idősíkot teremtenek meg, ami arról mesél: miként gyökerezik nemzetiségünk, hogy érkeztek elődeink Magyarországra és azóta, hogyan alakult nemzetiségi sorsunk.

A bemutatón túl táncházat és gasztronómiai estet is tartunk.

Az esemény ingyenes, de regisztráció köteles, amelyet az elnok@fovarosiormeny.hu címre elküldött maillel tehetsz meg, ebben a szokásos módon jelezd kérlek hány fővel érkezel.

Időpont: 2023. június 25., 17 óra

Helyszín: Fővárosi Örmény Önkormányzat színházterem
V. kerület, Akadémia utca 1.1 emelet Színházterem

Darabismertető

Női lélek tánca – táncszínház 50 percben.
Középpontban a NŐ, a női lélek áll. Előadásunkban testünk tánca, lelkünk táncáé a főszerep. Szeretnénk érzelmeinket, bennünk lévő szeszélyeinket, szenvedélyeinket, szerelmeinket, harcainkat, gyengédségünket, fájdalmainkat, félelmeinket, minden olyan magas érzelmi spektrumot, amiben és amit csak egy nő érthet és érezhet, kitárni és megmutatni a tánc, mint kiváló érzelmeket közvetítő eszközén keresztül. Szeretnénk nemzetiségi táncaink, mozgás és hagyományápoló motívumait és mozdulatait is alkalmazni, bemutatni előadásunkban, mintegy színesítve azt. Szeretnénk a test játékán keresztül egy fajta idővonalat, idősíkot is megteremteni, ami arról mesél, hogy és miként gyökerezik nemzetiségünk, hogy érkeztünk, érkeztek elődeink Magyarországra és azóta, hogy alakult nemzetiségi sorsunk.

FELLÉPŐK:
Tóth G.-Keller Linda színművész, Szilvási Anna táncművész, Dr. Tóth Mónika előadóművész 
A táncház vezetői: Török Gábor és Veszeli Andrea.
Technika: Tóth G. Sándor