Fővárosi Örmény Önkormányzat

GASZTRONÓMIA

Tanuljuk meg együtt elkészíteni a Kaukázus legfinomabb fogásait!

A fűszeres darálthús-pogácsák faszénen sülnek, rendkívül népszerűek és ízletesek. A húst gyakran grillezik, mint ebben a kebab-receptben is. Aki készíti: Aram Nushikyan. …

A nagyszerű és megunhatatlan, különböző kultúrák ételeit felsorakoztató kaukázusi konyha remekei közül mindig van miből választani. Mivel Örményországban nagy tisztelet övezi a …

A harissa egy hagyományos örmény étel, amelyet a fesztiválok és más vallási események során fogyasztottak. Búzából, csirkéből és bárányból készült, tömény, sűrű …

A gyergyói örmények konyhája – avagy hogyan készül a churut és az angádzsáburleves?  Megtudhatjuk Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsorának Gyergyóban forgatott adásából. …

Az Ízvadász az erdélyi örmények ünnepi levesét, az Angadzsabur levest kóstolta meg Gyergyószentmiklós közelében egy esztenán (hegyi legelőn), és azt is megtudhatjuk, …

Barta László előadása a kuriózumoknak számító, a Kaukázus és az Ararát tájékáról származó ételekről… a népszerű videóból sok mindent megtudhatunk az erdélyi …

A tonír földbevájt, 40–60 cm széles és másfél méter mély, agyagból készült tűzhely. A Kaukázustól délre elterülő hegyvidéken a Kr. e. 3–2. …

A lavas a legismertebb és legkedveltebb örmény kenyérféle, s mára az ország turisztikai szimbólumává vált immár. Az örmény lavas 2–3 mm vékony, …