A Fővárosi Örmény Önkormányzat kirándulást szervez Bécsújhelyre

A Fővárosi Örmény Önkormányzat kirándulást szervez Wiener Neustadtba (Bécsújhelyre) 2018. szeptember 21-én.

A kirándulás célja elsődlegesen a Mária Terézia Katonai Akadémia megtekintése, ahol katonai tanulmányait kezdte az erdélyi örmény származású Czetz János honvédtábornok és Kiss Ernő altábornagy.

Ezután szabadprogram, melyhez írásos információt és térképet is adunk.

Költségek: Budapest-Sopron + Sopron Wiener Neustadt vonatköltség oda-vissza

  • 65 év felettieknek IC pót- és helyjegy 5690 Ft, mely összeget a Fővárosi Örmény Önkormányzat irodájában (V. Akadémia u. 1. I. /178-179.) kell befizetni szeptember 17-én, 10-16 óra között. A jegy nem csoportos, de a helyjegy biztosításához szükséges előre megvásárolni.
  • 65 év alattiaknak 7475 Ft, amely összeget a Fővárosi Örmény Önkormányzat irodájában (V. Akadémia u. 1. I. /178-179.) kell befizetni szeptember 17-én, 10-16 óra között. A jegy nem csoportos, de a helyjegy biztosításához szükséges előre megvásárolni.
  • Wiener Neustadt közlekedés: A vasútállomás a belvároshoz nagyon közel esik, nincs szükség helyi közlekedési eszköz igénybevételére.

Az egyéni jegyvásárlásra is van mód, ezt azonban kérjük, jelezzék!

Utazási paraméterek:

  • Odafelé: 6.10 Budapest KELETI PU. – SOPRON (érk.: 9.08) – Átszállás: Sopronból indulás 9.44 – WIENER NEUSTADT-ba érkezés: 10.25)
  • Visszafelé: W.NEUSTADT-ból indulás 17.01 – Érkezés Sopronba: 17.36 órakor átszállás – SOPRONBÓL indul: 18.21-kor – érkezés BP. KELETI PU. 20.49-kor.

Költségek:

A szabadprogram kapcsán más egyéni programokhoz, kiadásokhoz (pl. étkezés, belépődíjak, vásárlás, toalett) mindenki saját döntése alapján hozzon megfelelő mennyiségű eurót.

1 euró – 325 Ft a középárfolyam alapján.

Program:

A Mária Terézia Katonai Akadémia (a várban) az Osztrák Szövetségi Hadsereg Katonai Akadémiájának ad ma is otthont. Az épület belülről nem látogatható, azonban kívülről megtekinthető, ami önmagában is időutazásra repíti az érdeklődőket, miután maga a főépület ma is ugyanúgy néz ki, mint Czetz János honvédtábornok tanulmányainak idejében. Ezt követően sétát teszünk az Akadémia parkjában, ahol megnézzük a szintén csodálatos állapotban lévő nevezetességeket, mint a korabeli lovardát, tavat, szobrokat, az új tisztképzés off-road pályáját. Az ősfás zöldterület egyébként azóta is Wiener Neustadt legszélesebb parkja, közvetlen a Theresianum Katonai Akadémia mögött található, és órási sétákat kínál. A hosszú ösvények ideálisak alapvetően a pihenéshez, a tiszta, szabad levegőn való sétákhoz. Igény szerint az érdeklődők sportolhatnak is, például lehet futni és lovagolni (önköltségen). A Mária Terézia Katonai Akadémiáról és azokról a híres magyarokról, akik itt éltek és folytatták ez idő alatt tanulmányaikat, előadást tartunk a parkban.

Az Akadémia parkja közel van a nyüzsgő városközponthoz, így a város nevezetességeinek megtekintése egyénileg történik. Ezt elősegítendő, készítettünk egy leírást a város látnivalóiról és az azokhoz kötődő érdekesebb információkról, amelyet a helyszínen mindenkinek kiosztunk, térképpel együtt.

Esztergály Zsófia Zita

elnök